CROSSFIT

KIds & Teens Academy

Ons CrossFit Kids&Teens Academy programma is speciaal ontworpen om kinderen meer te laten bewegen, saamhorigheid te ontwikkelen en vooral, om plezier te hebben! Sporten bij de Kids en Teens academy geeft kinderen zelfvertrouwen en maakt ze op een leuke manier sterker en fitter!

Bij de Kordaat Kids&Teens Academy wordt je kind professioneel begeleid in een fijne groep. We trainen op een functionele manier en gebruiken heel veel leuke variaties uit het turnen, gewichtheffen en verschillende duursporten.

Onze lessen vinden plaats in een fantastische ruimte die speciaal is ingericht om veilig te sporten, met oneindig veel mogelijkheden, die kinderen uitdaagt en stimuleert.

CrossFit maakt kinderen niet alleen op een leuke manier fit en gezond, het helpt ook met het zelfvertrouwen en geeft een gezonde kijk op het leven. CrossFit is uitdagend en fantastisch voor kinderen, o.a. vanwege de enorm grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen, tot balans en gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze maken contsant nieuwe neurologische verbindingen en aanpassingen. Deze verbindingen in de hersenen worden gestimuleerd door ze te prikkelen. Als kinderen worden uitgedaagd als ze jong zijn, ontwikkelen en behouden ze meer neurologische aansluitingen voor de rest van hun leven.

Het programma zorgt, in combinatie met een gezonde levensstijl, voor:

 • sterkere spieren en sterkere botstructuren,
 • een gezondere lichaamscompositie,
 • minder kans op overgewicht,
 • minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en
 • een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte
 • vrolijke, ambitieuze en energieke kids

Het CrossFit trainingsprogramma voor kids & teens is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. De groepen houden we klein zodat ieder kind persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. We bieden diverse beweegvormen en specifieke skills aan. Voor jongere kinderen zijn dit voornamelijk oefeningen met het eigen lichaamsgewicht, in teamverband, obstaclecourses en korte workouts, voor tieners zijn de workouts vaak wat langer, in tweetallen of indivueel en zal er ook langzaamaan gewicht geintroduceerd worden. Veilig en met plezier bewegen staat bij alle groepen centraal.

De Kordaat CrossFit Kids en Teens academy biedt een uitgebreid aanbod van lessen. Wij hebben

 • Peuterlessen,
 • Kidslessen,
 • Pre-Teens en
 • Teens lessen.

  Bekijk het rooster voor het actuele aanbod.

We hebben voor de CrossFit Kids aparte abonnementen. Bekijk hier de mogelijkheden

We kennen de volgende leeftijdsindeling bij Kids & Teens:

 • Toddlers, peuters van 2-4 jaar
 • Kids, kinderen vanaf 5 – 10 jaar
 • Pre-Teens vanaf 10-12 jaar
 • Teens vanaf 13 jaar en ouder

Bij elke leeftijdsgrens kijken we naar uw zoon of dochter om definitief te bepalen of hij of zij al doorstroomt naar de volgende groep. bovenstaande leeftijdsindeling is meer richtinggevend dan  dwingend. Uw zoon of dochter staat bij ons voorop!

Je kunt natuurlijk direct een proefles boeken of aanvullende informatie opvragen via ons contactformulier. Wacht niet maar onderneem nu actie!

Professioneel opgeleid

Kids & Teens Trainster

Leine Flamme

Gedreven en enthousiast, dat zijn 2 woorden die mij goed omschrijven. Mijn grootste talent is mijn kennis, enthousiasme en passie en dat wil ik graag overbrengen naar jou! Nadat ik ruim 15 jaar in het onderwijs heb gewerkt, waarvan bijna 10 jaar in het buitenland, heb ik de switch gemaakt naar het coachen. Een perfecte combinatie van alles waar mijn hart ligt: lesgeven, motiveren, sociale interactie en het uitdragen van mijn liefde voor bewegen. Ik help je om met plezier en veel persoonlijke aandacht je doelen te bereiken. CrossFit is voor iedereen, het is inclusief. Dat is wat voor mij het CrossFit zo fantastisch mooi maakt.
‘Dromen heeft geen leeftijdsgrens’.
CrossFit level 1/ Crosffit level 2/ Crossfit Kids/ CrossFit Online scaling course/ Crossfit judge/ Leerkracht basisonderwijs/ Speciaal Onderwijsakte/ Gymnastic assistant/ Climbing instructor/ Remedial teacher

Neem eens een kijkje

Vind ons op social media

Neem Contact op